MA BUCURA VIZITA TA ! – prima pagina


step0004 (14)a32bd371cd343d8f18e3b681fad79807Sfaturi de bun simt

Bea apă din izvorul de unde beau caii. Calul dintr-o apă rea nu va bea niciodată.
Așterne-ți acolo unde își face culcuș pisica.
Mănâncă fructul care a fost atins de un vierme.
Culege cu îndrazneală ciuperca pe care stau gâzele.
Sădește pomul acolo unde sapă cârtița.
Casa clădește-o pe locul unde se încalzește șarpele.
Fântâna sap-o acolo unde se adăpostesc păsările pe arșiță.
Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
Inoată des – și te vei simți pe pământ precum peștele în apă.
Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
Taci mult, vorbește puțin- și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace.

SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV

 

8b1efa76c8de774e13350120e409040a
170707947_14129703_22651459

cxviewerzviewer (100)viewer (98)viewer (99)viewer (97)viewer (96)viewer (95)viewer (94)viewer (93)viewer (92)viewer (91)viewer (90)viewer (89)viewer (88)viewer (86)viewer (84)viewer (82)viewer (81)viewer (80)viewer (79)viewer (78)viewer (77)viewer (76)viewer (75)viewer (74)viewer (73)viewer (72)viewer (71)viewer (70)viewer (69)viewer (68)

         IARNA VIETII
APOI A VENIT IARNA….
CITIŢI ÎNCET.
 
Ştii…timpul are un fel al său de a se mişca repede şi de a nu-ţi da răgaz să devii conştient de trecerea anilor. Parcă mai ieri eram tânăr, abia căsătorit şi urcându-mă la bordul noii vieţi alături de partenera mea de cuplu. Într-un fel, parcă s-a întâmplat cu ani în urmă şi mă întreb unde s-au dus toţi aceşti ani. Ştiu că i-am trăit pe toţi. Am străfulgerări în care văd cum era odată, cu toate speranţele şi visele.
 
Dar iată că acum trăiesc…iarna vieţii mele şi sunt luat prin surprindere. Cum am ajuns aici atât de repede? Unde s-au dus anii şi unde s-a dus tinereţea? Îmi amintesc clar cum întâlneam oameni mai în vârstă decât mine de-a lungul anilor şi cum gândeam că aceşti oameni mai în vârstă erau la ani distanţă de mine, astfel încât această iarnă părea atât de departe, încât nici măcar nu mi-o puteam imagina prea bine.
 
Dar iată-mă aici….prietenii mei sunt pensionari şi au încărunţit…se mişcă mai încet şi eu văd în ei persoane vârstnice. Unii sunt într-o formă mai bună, alţii într-o formă mai proastă decât mine, dar la toţi constat o mare schimbare…Nu mai regăsesc în ei pe cei de care îmi amintesc că erau tineri şi vibranţi, ci…ca şi mine, vârsta lor începe să se arate şi acum suntem noi acei oameni mai în vârstă pe care îi vedeam şi în care nu ne imaginam că ne vom transforma. Acum, în fiecare zi am sentimentul că şi a face un duş reprezintă o provocare pentru ziua respectivă! Iar a trage un pui de somn după-amiaza nu mai înseamnă răsfăţ, ci obligaţie! Căci dacă nu dorm din proprie voinţă, adorm pe locul în care mă aflu!
 
Astfel, intru acum în acest alt anotimp al vieţii mele nepregătit pentru toate durerile şi junghiurile, pentru pierderea puterii şi a capacităţii de a merge şi de a face lucruri pe care mi-.am dorit să le fac dar nu am reuşit niciodată! Cel puţin însă ştiu că iarna a sosit şi nu ştiu cât va dura…asta ştiu, că atunci când s-a terminat pe acest pământ, s-a terminat pur şi simplu. Va începe o nouă aventură!
 
Da, am regrete. Există lucruri pe care nu aş fi vrut să le fac, lucruri pe care ar fi trebuit să le fac, dar, într-adevăr, sunt şi multe lucruri de care mă bucur că le-am făcut. Toate s-au întâmplat într-o singură viaţă.
 
Aşa că, dacă nu te afli în iarna vieţii tale, lasă-mă să-ţi reamintesc că ea va sosi mai repede decât îţi închipui. Deci, orice ce ţi-ai dori să realizezi în viaţă, te rog să realizezi repede! Nu amâna prea mult lucrurile! Viaţa trece repede. Fă azi tot ceea ce poţi, căci nu poţi şti cu siguranţă dacă te afli sau nu în iarna vieţii tale! Nu ţi s-a promis că tu vei avea parte de toate anotimpurile, aşa că trăieşte pentru azi şi spune toate lucrurile pe care vrei ca cei dragi să şi le amintească…şi speră că ei te vor aprecia şi iubi pentru toate lucrurile pe care le-ai făcut pentru ei în toţi anii trecuţi!
 
„Viaţa” este un dar pentru tine. Felul în care îţi trăieşti viaţa este darul tău pentru cei care vin după tine. Transformă-l într-unul fantastic. TRĂIEŞTE-ŢI BINE VIAŢA! BUCURĂ-TE DE AZI! FĂ CEVA AMUZANT! FII FERICIT! FĂ DIN ACEASTĂ ZI UNA GROZAVĂ!
 
Ţine minte, „ Adevărata avere este sănătatea, nu nişte amărâţi de bani.”
 
TRĂIEŞTE FERICIT ÎN 2013.!
 
ÎN SFÂRŞIT, GÂNDEŞTE-TE LA URMĂTOARELE:
AZI EŞTI MAI BĂTRÂN DECÂT AI FOST VREODATĂ, TOTUŞI EŞTI MAI TÂNĂR DECÂT VEI FI DE ACUM ÎNAINTE, BUCURĂ-TE DE ACEASTĂ ZI DE LA UN CAPĂT LA ALTUL AL EI.
 
Copiii tăi devin tu, dar nepoţii tăi sunt perfecţi!
 
Să ieşi din casă este bine, a te întoarce acasă este mai bine!
 
Uiţi nume, dar…este bine, căci alţi oameni uită şi că te-au cunoscut vreodată!!!
 
Nu-ţi mai pasă de lucruri de care îţi păsa, dar cu siguranţă îţi pasă că nu-ţi mai pasă de ele.
 
Dormi mai bine pe un fotoliu cu televizornul zbârnânindu-ţi în faţă decât într-un pat. Acesta se nume „pre-somn.”
 
Îţi lipsesc zilele când totul mergea doar apăsând pe un buton de „pornit” şi „oprit,”
 
Ai tendinţa de a folosi mai multe cuvinte cu patru litere…”ce?” (what în engleză), „când”
Acum că îţi permiţi bijuterii scumpe, nu le mai porţi purta în siguranţă nicăieri.
Ai observat că tot ceea ee se vinde în magazine este „fără mâneci?”
Ceea ce odată erau pistrui, sunt acum pete hepatice.
Toată lumea şopteşte.
Ai trei mărimi de îmbrăcăminte în dulapul tău…dar două dintre ele nu vor mai fi purtate niciodată.
Dar  VECHI este bun în anumite sensuri: cântece vechi, filme vechi şi mai ales prieteni vechi. !
Bucură-te „prieten vechi!” Trimite acest mesaj altor prieteni vechi şi fă-i să râdă aprobator.
Nu ceea ce Aduni, ci ceea ce Răspândeşti spune ce fel de viaţă ai trăit.

  Eu vreau sa imi vad viata mea de acum inainte ca pe o frumoasa toamna insorita , plina de culoare , plina de caldura , plina de prieteni de-o seama cu mine , plina de bucuriile pruncilor mei , cu plimbari in viteza a 2-a , a 3-a ….Cea mai frumoasa zi din viata mea este ZIUA DE AZI !!!

Mi-e capul plin de vise
Şi visele-şi iau zborul,
Uit că am tâmple ninse,
Hoinar îmi este dorul.
Am strop de rouă-n geană
Sau zâmbet cald pe buze,
Surâd ca o codană,
Mă prind spaime confuze.
Mi-e sufletu-n lumină,
Frumosul mă-nfioară.
Un cânt de violină,
Cea mai de preţ comoară.
Iubesc ca o puştoaică
Şi cânt mereu iubirea,
Mă lupt ca o leoaică
Să-mi apăr fericirea.
Carmen Marcean – Autoportret (din volumul ”Șoapte și tăceri din toamnă”)
TRADIȚII DE CRĂCIUN DIN ÎNTREAGA LUMECrăciunul e după colţ, iar spiritul festiv a pătruns deja în inimile noastre. Deci, dacă ai împodobil deja bradul sau mai ai câteva pregătiri de făcut pentru petrecere, iată ceva distractiv pentru tine – o listă cu tradiţiile de Crăciun din întreaga lume:10 tradiţii de Crăciun din întreaga lume1. Irlanda
În Irlanda, oamenii sunt destul de atenţi cu veselul şi bunul lor prieten – Moş Crăciun. Ei se asigură că cel care răspândeşte fericire nu pleacă înfometat din casele lor, deci îi pregătesc plăcinţele cu carne, împreună cu o sticlă de Guiness pentru ca şi Moşul să se bucure că a trecut pe la ei. Cât de dulce, nu-i aşa?
2. Venezuela
Dacă se întâmplă să fii în Venezuela în Ajunul Crăciunului, ghici ce?! Nu poţi conduce. Oh, da, asta pentru că vei fi lua parte la masa de oameni care folosesc patinele cu rotile. Da, da. O tradiţie de Crăciun destul de sportivă, într-adevăr!
3. Norvegia
Vino în Ajunul Crăciunului în Norvegia şi nu vei găsi nici o mătură sau orice alt echipament pentru curăţenie. De ce? Este din cauza credinţei că vrăjitoarele şi spiritele caută mături să zboare pe sus. Deci oamenii din Norvegia le ascund, ca o parte din tradiţiile de Crăciun. Pentru măsuri suplimentare, bărbaţii merg afară şi trag cu puştile în aer liber pentru a speria spiritele rele.
4. Slovacia
Înainte de a se bucura de Ajunul sărbătorii Crăciunului, capul familiei se ridică şi rupe nişte Loksa. Este un fel de mâncare tradiţională de Crăciun, făcută din pâine. Capul familiei o aruncă, cu intenţia ca aceasta să rămână lipită de tavan. Cu cât mai mult timprămâne lipită, cu atât mai bune sunt şansele unei culturi bogate în familie.
5. Groenlanda
Dacă eşti în Groelanda de Crăciun, atunci nu te aştepta să ai parte de bogata masă tradiţională de Crăciun, cu budincă, plăcinte delicioase din carne, curcan sau şuncă cu sos de afine – cum se obişnuieşte în Anglia, de exemplu. În schimb, te vei alege cu „kiviak”, un fel de mâncare tradiţională de Crăciun, în Groenlanda. Aceasta conţine carne crudă alcă, bine învelivă în piele de focă. Toată chestia asta este apoi ţinută sub o stâncătimp de mai multe luni, pentru a se descompune. Şi apoi, dragi prieteni, acest preparat este consumat la masa de Crăciun. Asta e tradiţia!
6. Olanda
În Olanda, Crăciunul nu este pe 25 decembrie, ci pe 6 decembrie. Şi ghici ce?! În loc de Moş Crăciun, el îl aşteaptă pe Sinterklass şi Black Pete. Copiii îşi lasă pantofii afară din casă, cu fân şi zahăr în ei. Acestea sunt menite pentru calul lui Sinterklass. În schimb, el lasă bomboane şi alune.
7. Spania, Portugalia şi Italia
În unele părţi ale Spaniei, Portugaliei şi Italiei, tradiţia de Crăciun este să se construiască un mod de sat sfânt, Betleem. Dar ceea ce este neobişnuit la această tradiţie este că în scena tradiţională în care îi găsim pe Fecioara Maria, Iosif şi pruncul Iisus, aici vom găsi şi imaginea unui „căcăcios”. Ai citit bine, o imagine a unui om care stă pe toaletă, cu fundul expus.
8. Rusia şi Ucraina
Din cauza calendarului lor tradiţional, Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie. Oamenii postesc în timpul Crăciunului, uneori pentru 39 de zile,6 ianuarie fiind ultima zi de post. Acesta este urmat de o sărbătoare elaborată, ce cuprinde 12 tipuri de feluri de mâncare, de care toată lumea se bucură împreună.
9. Japonia
Pentru o majoritate de oameni din Japonia, KFC (Kentucky Fried Kitchen) a devenit sinonim cu cina tradiţională de Crăciun. Nu ne credeţi? Du-te acolo de Crăciun şi vei vedea singur. Va trebui să faci rezervări în avans pentru a mânca la KFC în Ajunul Crăciunului.
10. Germania
În Germania, oamenii sărbătoresc pe Nikolaustag, ziua Sf.Nicolae pe 6 decembrie, copiii punându-şi un pantof fol în afara caselor lor. Dimineaţa, copiii buni găsesc dulciuri şi jucării în interiorul acestora, iar cei obraznici o creangă aurie, împreună cu dulciuri. Creanga aurie simbolizează bătaia, ca un avertisment pentru copii să fie buni în viitor.05c7f379

Buna dimineata ! 
Stiu ca suntem doar prieteni dar mereu zambesc cand primesc un comentariu  de la tine !
Te imbratisez !
Gândurile mele bune le trimit cu drag la tine !

Cella Delavrancea, care a trait 101 (102 ?) ani spunea: „Pe mine m-a ferit Dumnezeu 

de trei rele: de invidie, de orgoliu, de gelozie”.
Cum ii cunoşti pe oamenii fericiti

1. Oamenii fericiti nu barfesc

Singurii oameni care nu barfesc sunt aceia care in adancul lor simt ca viata lor este destul de implinita. Daca esti fericit si implinit cu viata ta, de ce ti-ar mai pasa ce se intampla in viata altcuiva? Nu e nevoie sa ne ocupam vietile cu un astfel de comportament, caci acesta nu face decat sa ne portretizeze intr-un mod patatetic, ne face sa parem gelosi…2. Oamenii fericiti nu isi bat capul cu problemele altora
Oamenii care nu reusesc sa isi vada de treburile lor, se simt, cel mai probabil, „mizerabil”. Cauta greselile altora doar ca sa se simta intr-un fel, mai bine. Acesti oameni nu prea stiu sa isi pigmenteze viata cu activitati interesante si atunci isi consuma timpul „preocupandu-se” de cele care li se intampla celorlalti.3. Oamenii fericiti nu gandesc negativ
Exista oameni care, simtindu-se mereu neimpliniti, se plang mereu de orice, iar de cealalta parte ii avem pe oamenii fericiti care vad mereu, mai degraba jumatatea plina a paharului si cauta in mod constant lucruri din ce in ce mai interesante in viata lor. Sa gandesti pozitiv este o conditie esentiala in economia unei vieti fericite. Concentreaza-te pe aspectele pozitive din viata ta si nu asupra celor negative!4. Oamenii fericiti nu sunt invidiosi
Pentru ca un om fericit nu are absolut nici un motiv sa fie invidios pe alti oameni. Ei recunosc aspectele pozitive din viata lor, care nu trebuie sa fie identice cu ale celorlalti si le pretuiesc.Ei nu se compara cu ceilalti, pentru ca sunt multumiti cu propriul drum in viata, cu ceea ce au. In loc sa se poarte cu invidie, ei se bucura sincer pentru succesul celor din jur si celebreaza reusitele alaturi de ei.5. Oamenii fericiti nu au nevoie de confirmarile altora
Oamenii fericiti nu isi doresc cu ardoare aprecierea si confirmarile celorlalti. Ei isi recunosc propria valoare, au un auto-respect bine definit, valori bine fundamentate si nu traiesc in functie de asteptarile celorlalti. Ei stiu ca trebuie sa faca lucruri pentru ei insisi, lucruri care sa ii ajute sa evolueze in viata iar, faptul ca nu sunt preocupati de parerile celorlalti ii ajuta sa isi traseze un drum al evolutiei personale.6. Oamenii fericiti nu cauta razbunare
Asta o fac pentru ca nu exista nici un motiv pentru care ne-am dori sa ne razbunam pe o alta persoana. E mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt, in voia legilor universale, iar noi sa ne continuam viata, fara a ne lasa coplesiti de ganduri negative si dorinta de razbunare. Singura metoda prin care poti sa te desprinzi de dorinta de razbunare este a renunta si a accepta o persoana sau o situatie, exact asa cum este.7. Oamenii fericiti nu au resentimente
Oamenii fericiti nu au resentimente… Daca te tot gandesti la ceva care te-a marcat intr-un fel, nu faci decat sa iti amplifici suferinta interioara, iar oamenii pozitivi stiu acest lucru si in consecinta prefera sa nu se mai gandeasca la ceea ce le-ar putea face rau. Invata sa renunti! Sentimentul de a renunta la furie este unul cu adevarat eliberator.8. Oamenii fericiti nu tin neaparat sa aiba ei dreptate
Foarte multi oameni au tendinta de a tine cu dintii de convingerile lor, pentru ca nu isi doresc decat sa aiba doar ei dreptate. Multi nu renunta la ceea ce cred nici macar atunci cand le sunt prezentate argumente solide, astfel incat in fata unor astfel de oameni este mai bine sa nu deschizi subiecte asupra carora stii ca nu vor deloc sa reflecteze, pentru ca discutiile cu ei nu sunt decat o risipa de energie. A nu accepta si alte perspective tradeaza un ego puternic, infatuare. Este mai bine sa ne mentinem opiniile cu mult calm stiind sa ascultam argumentele celorlalti. In final, ambele parti pot fi de acord ca pot fi de acord. 9. Oamenii fericiti nu au asteptari
Una dintre cele mai mari provocari ale vietii este aceea de a-i accepta pe oameni exact asa cum sunt. Odata ce inveti ca asteptarile pe care le ai tu nu ii vor schimba pe ceilalti, viata ta va fi din ce in ce mai buna. Problemele apar atunci cand asteptarile nu se materializeaza. Asteptarile nearealiste duc de cele mai multe ori catre mari dezamagiri in legatura cu ceilalti. A nu avea asteptari te ajuta sa traiesti liber, fara presiunea imensa a preconceptiilor despre ce ar trebui sa fie o situatie, sau cum ar trebui sa fie ceilalti.10. Oamenii fericiti nu evita problemele pe care le au
Atunci cand se ivesc probleme, cum este de altfel normal, in viata fiecaruia, unii oameni au tendinta de „a le ascunde sub pres”, in loc sa gaseassca metode pentru a le solutiona. A ignora problemele inseamna sa te ingropi si mai tare in sentimente de anxietate si stres.11. Oamenii fericiti cauta fericirea in adancul lor si nu in exterior
Astfel, pentru acesti oameni, fericirea nu depinde de felul cum arata, de masina pe care o detin, sau geanta de firma pe care si-au achizitionat-o. Pentru acesti oameni, fericirea este in interior. Avem puterea de a da noi o conotatie lumii inconjuratoare, ceea ce este crucial pentru a ramane pozitivi. Cauta in interiorul tau pentru a gasi fericirea. Ea nu depinde de nimeni altcineva, nici de partener/a, de nimeni, nici macar de posesiunile materiale, ea depinde doar de tine! Sa isi caute fericirea in exterior este o greseala pe care o fac atat de multi oameni in viata lor!12. Oamenii fericiti nu se gandesc atat de mult la probleme
Sa te gandesti necontenit la ceva care iti cauzeaza un incovenient nu este cea mai buna solutie. De multe ori, modul in care supra-exageram o problema cauzeaza si dispute, certuri intre oameni. Nu prea avem beneficii din acest obicei al exagerarii unei situatii. Cu cat analizam mai tare, cu atat avem tendinta de a deveni mai negativi, mai anxiosi, iar solutia va intarzia sa apara. Este mai bine sa tratam totul cu mai multa detasare si incredere in viata, ca totul este si va fi bine.13. Oamenii fericiti nu traiesc in trecut
Trecutul este trecut dintr-un bun motiv. Chiar nu avem de ce sa ramanem acolo, agatati mintal, de vreme ce el nu poate fi schimbat. Persoanele fericite au facut pace cu trecutul lor, sau se afla pe acest drum, traind cu intensitate tot ceea ce le ofera prezentul si creaindu-si un viitor asa cum si-l doresc. In mod activ ei incearca sa obtina tot ce este mai frumos in vietile lor.14. Oamenii fericiti nu urmeaza turma
Increderea in ei insisi, in tot ceea ce isi doresc este esentiala pentru acesti oameni. Ei sunt atat de increzatori in valorile pe care le au incat nimic nu pare sa ii zdruncine. Au inclinatia de a deveni lideri pentru cei din jurul lor.15. Oamenii fericiti nu iau totul personal
Si, in final. dar nu lipsit de importanta, este faptul ca oamenii fericiti nu iau ceea ce li se spune, personal. Nu exagereaza o situatie sau un comentariu la adresa lor. Asculta cu atentie ce au ceilalti sa le transmita, fie ca este „de bine”, fie ca este o critica. Unii oameni traiesc chiar mici drame neintelegand un mesaj exact asa cum a fost transmis, ceea ce nu este tocmai bine pentru starea lor emotionala. De fapt, noi avem controlul asupra modului cum interpretam lucrurile. Gandeste-te cat de mult ai de castigat atunci cand privesti o perspectiva noua asupra unei situatii ,decat daca ai fi privit doar prin propriii ochi.
 
Motto
Amintiti-va asta, prietenii mei : nu ne mai putem intoarce niciodata inapoi, acesta e singurul show pe care il jucam. 

05c7f3792tkprn2hrw
http://youtu.be/0YYvamgET1Mhttp://youtu.be/0erckI0raZI

http://www.youtube.com/watch?v=-kpfG…
:)

PUTINA PSIHOLOGIE NU STRICA
Exprima-ti emotiile

Sau cu alte cuvinte, fa-ti corpul sa vorbeasca. Exteriorizeaza-ti emotiile prin gesturi. De exemplu desfa-ti bratele daca esti multumit(a) de o situatie sau strange-ti pumnii daca simti durere sau furie. „Folosirea” corpului in acest mod permite eliberarea tensiunilor si te invata cum sa profiti de toate senzatiile pozitive pe care viata ni le rezerva. Chiar si de cele minore sau neasteptate. In plus, acest comportament te ajuta sa te simti mai „deschis(a)” din punct de vedere mental si mai disponibil(a).

Ai grija putin de tine

Dupa o confruntare sau un esec, adesea, imaginea de sine are de suferit. Trebuie atunci sa stii cum sa „intorci pagina” – sa te accepti, sa te privesti cu indulgenta, sa-ti recunoasti punctele slabe, dar si calitatile. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru a-ti redobandi increderea in propria persoana si in capacitatile personale. In acelasi timp, uita de complexe. Nu incerca sa semeni cu vreun top-model, ci pune-ti in valoare atuurile: corpul, fata…. A te „iubi” inseamna si a-ti face timp pentru aspectul tau. O persoana destinsa, zambitoare este intotdeauna seducatoare. Daca te iubesti pe tine insuti, vei fi iubita. Si nu in ultimul rand, pentru a avea moralul ridicat, ofera-ti cate o mica placere zilnica : cumparaturi, un telefon unei prietene…. Ideea este sa creezi o stare pozitiva. Nu uita sa-ti creezi aceeasi stare si seara, pentru a nu ne culca deprimati sau anxiosi.

Fa-ti, din cand in cand, o placere

Fiecare dintre noi are propria conceptie despre starea de bine: un hobby, o intalnire cu prietenii, atentia acordata copiilor… Ramane sa-ti cultivi ceea ce-ti provoaca cea mai mare placere. Binele individual depinde mai putin de ceea ce ti se intampla in viata, cat de capacitatea de a-ti face cate o placere. Increde-te in propria intuitie: este cea mai buna metoda de a-ti cunoaste dorintele. Si inca ceva: traieste-ti prezentul si profita de toate situatiile pozitive pe care ti le ofera fiecare zi.

Analizeaza situatiile

Este ceva ce te supara sau te intristeaza? Analizand faptele, vei intelege mai bine din ce motive se produc aceste situatii. Aceasta reflectie iti va elibera gandul, te va ajuta sa-ti precizezi ce anume vrei cu adevarat. Si, increzandu-te in intuitia ta, vei gasi cea mai buna solutie.

Fii optimist(a) !

Cand abordezi o situatie delicata, incearca sa gasesti argumente pozitive. Pentru a fi cat mai linistit(a), in fiecare zi, concentreaza-te zece minute asupra unei imagini mentale care te relaxeaza – un peisaj, o amintire, o dorinta. Creierul tau va elibera andorfina – hormonul fericirii. Si nu uita sa razi: este bine pentru moral si pentru tonusul muscular.

Stabileste-ti mai multe obiective

Este preferabil sa nu faci in asa fel incat fericirea ta sa depinda doar de un scop. Pentru a fi fericit(a), trebuie sa-ti gasesti satisfactie in mai multe medii: familie, prieteni, locul de munca…De ce? Fiindca este mai usor sa compensezi problemele legate de viata profesionala, de exemplu, cu bucuriile pe care ti le aduce relatia sentimentala. Rezultatul: la sfarsitul zilei, itit vei da seama ca micile bucurii ale vietii depasesc frustrarile si alte neplaceri.

Anunțuri

376 comentarii (+add yours?)

 1. Beta
  Oct 04, 2017 @ 11:25:38


  Muzica clasică ajută plantele să crească mai repede

  Vorbiți cu plantele dumneavoastră? Le puneți muzica lor preferată? Veți fi surprinși să vedeți cum reacționează…

  Florile comunică cu oamenii

  Potrivit oamenilor de știință, oamenii care vorbesc cu plantele, le ajută să crească iar acestea comunică la rândul lor.

  În plus, studiile au scos la iveală faptul că plantele se dezvoltă mult mai repede când aud vocea unei femei decât cea bărbătească și iubesc de-a dreptul vocea lui Sarah Darwin, nepoata legendarului botanist Charles Darwin, citind din Originea Speciilor.

  De asemenea, specialiștii au remarcat faptul că plantele se dezvoltă incredibil de mult pe Bolero-ul lui Ravel și Primăvara lui Vivaldi, reacționând diferit la fiecare melodie.
  Care să fie secretul?

  Cercetările au scos la iveală faptul că sub influența vibrațiilor sonore de o anumită frecvență mișcarea cloroplastelor din celule sunt accelerate, metabolismul este accentuat și astfel se stimulează creșterea plantei în ritm alert.

  Și asta nu e tot. Alte studii au arătat faptul că plantele pe care le aveți în locuințe reacționează la gândurile dumneavoastră. sursa:secretele.com autor Felicia Iederă
  Plantele au sentimente și comunică prin telepatie. De necrezut!

  Poate plantele au de fapt, sentimente ! Aceasta a fost concluzia lui Cleve Backster in anii 1960 . El este fostul specialist de interogare al CIA , care a conectat senzorii poligraf la plante si a descoperit ca acestea au reactionat la un stimul rau ( de exemplu, taierea frunzelor ) si chiar la gandurile nocive ale oamenilor din apropierea lor .
  Backster a utilizat o dracena pentru testul sau, observand ca in urma sectionarii uneia dintre frunze, testul poligraf a semnalat reactii. Dupa ce a observat ca planta a reactionat intr-adevar, la acest eveniment , el a decis sa vada ce s-ar întampla in cazul in care ar ameninta planta. Nu mare i-a fost surprinderea sa constate ca planta reactioneaza si la stimuli verbali.

  Acest lucru a schimbat intreaga perceptie despre viata a lui Backster, inclusiv a intregii planete. Si acest lucru nu este tot, el a mai constatat ca planta a reactionat nu numai la cele relatate ci si la gandurile sale!
  De asemenea, el a descoperit ca plantele au comunicat intre ele , au deplans moartea uneia dintre ele,chiar au displacut puternic oamenii care au distrus plantele in timpul cercetarilor stiintifice, chiar daca erau departe unele de altele.

  De fapt , el a gasit ca , plantele pot reactiona la evenimente care au loc la mii de kilometri distanta . Ele , de asemenea, sunt profetice , pot anticipa desfasurarea evenimentelor negative si pozitive , inclusiv tendinta vremii .

  Unul dintre cele mai importante lucruri pe care Backster le-a descoperit a fost ca , plantele care se gasesc in prezenta unui pericol devin pur si simplu catatonice !

  Acest fenomen a pus probleme interminabile pentru acei cercetatori care , spre deosebire de Backster , nu respecta constienta supusilor lor . In aceste conditii , plantele pe care le studiaza nu manifesta nici un fel de reactie . Ei pur si simplu “, nu verifica esenta ” a adaugat Backster. sursa:secretele com. autor Cristian Iacov


  Pentru horoscop :

  https://totceimaibun.wordpress.com/old/enjoy-10

  Apreciază

  Răspunde

 2. Beta
  Oct 04, 2017 @ 16:40:41

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: